top of page
Verwissel de genders

Twijfel je of je slachtoffer bent? Dan kan het helpen om je verhaal kort op te schrijven, en de genders te verwisselen (van man naar vrouw, van vrouw naar man). Vaak is het daarna eenvoudiger om het geweld te zien voor wat het is.

Een voorbeeld:

Jason, 17 jaar, gaat uit op een zaterdagavond. Tegen drie uur ’s nachts is hij zo dronken dat hij niet goed meer op zijn benen kan staan. Een vrouw van middelbare leeftijd neemt hem mee naar huis. Ze legt hem op bed, doet zijn broek naar beneden en begint ongevraagd zijn slappe penis te pijpen. Wanneer die een beetje stijf wordt, gaat ze op hem zitten en zegt: "Het is je geluksavond, ik zal je eens verwennen". Wanneer hij verschrikt kijkt en niet reageert, wordt ze kwaad en zet ze hem op straat.

Als je de genders verwisselt krijg je dit:

Jane, 17 jaar, gaat uit op een zaterdagavond. Tegen drie uur ’s nachts is ze zo dronken dat ze niet meer goed op haar benen kan staan. Een man van middelbare leeftijd neemt haar mee naar zijn huis. Hij legt haar op bed, trekt haar rok naar beneden en begint haar vagina te likken. Wanneer die een beetje vochtig is, gaat hij op haar liggen en zegt: "Het is je geluksavond, ik zal je eens verwennen". Wanneer ze verschrikt kijkt en niet reageert, wordt hij kwaad en zet haar op straat.

Een ander voorbeeld:

Hans gaat als 13-jarige puber regelmatig bij zijn tante slapen, wanneer zijn moeder ’s nachts moet werken. Zijn tante zet hem steevast voor het slapengaan onder de douche, en wast hem met de hand van kop tot teen ‘zodat hij zeker overal proper is’. Ze neemt ook uitgebreid de tijd om zijn penis flink te wassen en af te drogen. Dat doet ze al sinds hij een kleine jongen is. Ze vertelt hem altijd hoe ze daar naar uitkijkt. Als ze klaar is kust ze zijn penis en zegt ze: "Wat ben je weer flink gegroeid".

Als je de genders verwisselt krijg je dit:

Hanna gaat als 13-jarige puber regelmatig bij haar oom slapen wanneer haar moeder ’s nachts moet werken. Haar oom zet haar steevast voor het slapengaan onder de douche, en wast haar met de hand van kop tot teen ‘zodat ze zeker overal proper is’. Hij neemt ook uitgebreid de tijd om haar vagina flink te wassen en af te drogen. Dat doet hij al sinds ze een klein meisje is. Hij vertelt haar altijd hoe hij daar naar uitkijkt. Als hij klaar is, kust hij haar vagina en zegt hij: "Wat ben je weer flink gegroeid".

bottom of page