top of page
Peter (46) werd misbruikt door zijn favoriete tante

​Ik ben niet in staat om seks te hebben met mijn vrouw, zonder dat ik mezelf als man verlies. Ik vind het leuk om te zoenen, te strelen en elkaar overal te likken. Maar tijdens de daad zelf voel ik me geremd en bang. Als mijn vrouw opgewonden en nat is, wordt mijn penis gewoon slap.  Ik voel me daarbij meer een speeltje van mijn vrouw, dan dat ik zelf mijn seksuele kracht voel. Ik heb daar hulp voor gezocht want mijn vrouw werd ontevreden. Zij wilde een echte man. Ik wist niet wat ze bedoelde.

Leren voelen en ademen

Tijdens de therapie heb ik als man mijn lichaam leren voelen. Ik heb geleerd om echt aanwezig te zijn in mijn bekken en ook in mijn geslacht. Maar ik vond het lastig. Mijn penis en ballen leken op te lossen. Door in mijn penis en ballen te leren in en uitademen, veranderde dat. Ik voelde daarbij ook veel pijn in mijn hart. Ik ben ook met mijn aandacht teruggegaan naar de allereerste ervaring waarin ik diezelfde angst voor dat natte gevoel tegenkwam.

Eerste ervaring in prille levensjaren

Ik kon het haast niet geloven, maar ik kwam bij ervaringen uit mijn prille kinderjaren met mijn lievelingstante terecht. Ik ging zeer vaak bij haar logeren en daar keek ik ook naar uit. Mijn moeder was eerder koud en had weinig tijd, maar mijn tante was lief en warm. Ze had echte belangstelling voor mij, was heel speels en dat vond ik heerlijk. Maar ze had ook een donkere kant.

Seksuele spelletjes

We deden heel veel spelletjes. Zo maakte ze van de lakens vaak een tentje en dan deden we onze kleren uit, want het was veel te warm. Naakt samen zijn vond ik heerlijk en ook het samen doktertje spelen en kijken en voelen aan elkaar. Soms speelden we verstoppertje waarbij mijn tante een knikker verstopte tussen haar borsten, haar benen, in haar mond maar ook wel tussen haar schaamlippen.

Hondje spelen

Een van de favoriete spelletjes van mijn tante was samen hondje spelen. We likten elkaar dan over onze hele lichamen. Ze likte ook mijn penis en ballen en ik likte ook haar borsten en haar vagina. Dat was nog prettig. Maar wat daarna gebeurde was veel te heftig en veel te groot, helemaal niet op kindermaat, maar dat besefte ik pas veel later toen ik al deze ervaringen herontdekte.  Mijn tante legde me met mijn mond tegen haar kruis waarbij ik haar moest likken, dat vond ik vies en glibberig. Ze schoof me ook over haar lichaam heen en weer en legde mij met mijn kleine penis tegen en in haar vagina.

Koude rillingen

Toen deze herinnering weer naar boven kwam, ging er een heftige schok door mijn lichaam, ik voelde een heftige koude alsof ik bevroren was. Minutenlang bleef ik trillen.  Ik voelde nu contact met dat natte overspoelende gevoel waar ik bij mijn vrouw ook bang voor was. Eindelijk zag ik een verband en nog meer gevoel. Mijn tante veranderde dan van een lieve tante in een tante die vreemde geluiden maakte en me bijna plat kneep. Dat voelde heel eng en toen ik dit opnieuw herbeleefde kreeg ik heftige buikpijn. Maar zij was altijd heel blij. Ze bracht me altijd aan het lachen en we dansten met elkaar. Daarna bakte ze de heerlijkste pannenkoeken. Dat maakte alles goed.

Crisis door besef van misbruik

Allerlei beelden en herinneringen zijn dan als puzzelstukken beginnen in elkaar passen.  Dat heeft me in een diepe crisis gebracht. De liefde van mijn tante voelde nu als misbruik, misleiding terwijl ik altijd zo blij was met haar. Ik was haar seksspeeltje geweest. Dat gaf een deuk in mijn vertrouwen, ook naar mijn vrouw. Ik begon in al haar uitingen misbruik en misleiding te zien. Ik vroeg me voortdurend af welk spelletje ze met me speelde. De ervaringen met mijn tante en met mijn vrouw begonnen steeds meer door elkaar te lopen. Want zij bepaalde ook heel veel in ons liefdesleven en zij was het die bepaalde wanneer en hoe we vreeën.

Goede en slechte tante

 

We zijn samen in relatietherapie gegaan. Mijn vrouw was daarbij eerst intieme getuige van mijn proces naar mijn tante. Het was voor mij belangrijk om bij alle ervaringen met mijn tante stil te staan en het onderscheid te kunnen voelen tussen wat voor mij als kind klopte en waar zij mij meenam ik haar lusten. Door beide ervaringen te doorvoelen kon ik opnieuw de liefdevolle warme tante en de slechte overspoelende tante naast elkaar plaatsen. Dit was van wezenlijk belang om mijn vrouw opnieuw te leren vertrouwen en ook mijn grenzen in mijn relatie te durven aangeven.

Grenzen en inspraak

Ook bij mijn vrouw was ik vaak over mijn grenzen gegaan en was ik in verleiding meegenomen in wat zij wilde, terwijl dit vaak niet goed voelde voor mij. Geleidelijk heb ik geleerd om ook inspraak en zeggenschap te hebben in onze relatie, maar daarvoor moest ik door een bibbergebied gaan. Het voelde lange tijd alsof ik dat niet waard was. Nu durf ik wel al grenzen te stellen naar mijn vrouw en ben een begin aan het maken om mee te bepalen wanneer en hoe we met elkaar vrijen.

Dit voelt veel beter, maar voor mijn vrouw is dit soms moeilijk. Ze wilde wel heel graag een sterke man, maar nu ze een sterke man begint te krijgen, wordt ze er ook bang voor. Ze ontdekt nu waarom ze vanuit haar geschiedenis bang is geworden voor een sterke man en een man heeft gekozen die ze naar haar hand kon zetten. Zij komt nu zelf in een heel proces terecht. Maar we zijn hier allebei heel blij mee. Mijn kracht en kwetsbaarheid en haar kracht en kwetsbaarheid komen meer in balans. We komen hier samen veel sterker uit, dat is duidelijk.

Ik word nog steeds de eerste minuten bang als mijn vrouw heel opgewonden is en ik in haar natte vagina kom, maar ik word er niet meer door overspoeld. Door even tijd te nemen en echt binnenin contact te voelen, ook in mijn ballen, heb ik wel al veel meer gevoel in mijn penis en kan ik hier veel intenser van genieten. We benoemen ook naar elkaar wat we in ons bekken en vooral onze geslachtsdelen voelen als we intiem samen zijn. Dit is nieuw voor ons allebei maar wel een grote verrijking. We zijn minder op opwinding en klaarkomen gericht maar meer op een intieme ontmoeting waarin alle gevoelens geraakt mogen worden. Mijn hart en haar hart zijn hier meer bij betrokken. Zo ver ben ik al in mijn herstelweg.

bottom of page