top of page
Pim (29) verleid door zijn therapeute

Ik ben 29 jaar en leer mezelf nu pas seksueel kennen en vertrouwen. Levenslang ben ik verstikt geweest in de macht van vrouwen. Vadersteun heb ik gemist. Ik wil graag mijn verhaal vertellen aan andere jongens en mannen.

Een vrouwengezin

Ik ben opgegroeid in een echt vrouwengezin met mijn moeder en drie zussen en een hele reeks tantes om me heen. Mijn vader had een eigen zaak en was heel de tijd aan het werk. Hij zorgde wel dat we een rijkelijk leven hadden. Maar behalve op vakanties vond ik weinig emotionele steun bij hem.

Ik heb geleerd door de ogen van mijn moeder naar mezelf te kijken. In mijn tienerjaren heb ik veel vrienden en vriendinnen. Vriendinnen storten hun hart bij me uit, maar ze voelen zich niet seksueel aangetrokken tot mij. Ik durf me ook niet seksueel voelen naar hen. Dat is verboden. Mijn moeder heeft me altijd verteld dat meisjes geen seksuele verlangens hebben. En dat ze enkel seks hebben met jongens om hen te plezieren.

Ik loop vast in mijn seksuele verlangens

Ik durf dan ook niet met mijn seksuele verlangens naar meisjes gaan, want daar hebben ze toch geen behoefte aan. Maar ik zie dat meisjes wel met andere jongens vrijen. Ik loop hier volledig in vast.

Rond mijn twintigste krijg ik op school het adres van een psychologe, ze is achtendertig. Ik ben heel blij met haar. Ze begrijpt me en leeft helemaal met me mee. Ik voel me gezien en begrepen. Ze zegt dat ik een mooie en aantrekkelijk jongen ben. En dat het niet klopt wat mijn moeder over meisjes en vrouwen vertelt. Volgens haar hebben meisjes wel degelijk seksuele verlangens, net als jongens.

De liefste therapeute

Onze contacten geven me zelfvertrouwen, en ‘s nachts is ze vaak in mijn fantasie aanwezig. Als ik haar dit vertel, maakt dit haar blij. Na een aantal sessies heb ik het gevoel dat ik alleen verder kan. Ik heb ook niet zoveel geld. Zij zegt dat dit geen probleem hoeft te zijn. In ruil voor sessies kan ik allerlei klusjes doen voor haar. De sessies kunnen ook bij haar thuis plaats vinden. Ze zegt dat ze me nog veel meer zelfvertrouwen kan aanleren, zodat ik tegen een stootje kan. Ik ben blij met deze deal en zij blijkbaar ook, want bij het weggaan omhelst ze me.

Oefenen in de liefde

In een van de volgende sessies zeg ik dat ik een meisje ken dat ik graag beter zou leren kennen. Maar ik weet niet hoe. Ik verlang ernaar om hand in hand met haar te wandelen. Mijn therapeute stelt voor om dit met haar te oefenen. Terwijl we wandelen hou ik haar hand vast. Ze moedigt me aan om haar ook stevig vast te houden en echt in mijn armen te houden. Dat vind ik super. We maken vaker een wandeling, ook al vraag ik daar niet om en de sessies duren steeds langer. Ik begrijp het niet goed. Ik voel me heel erg gezien maar ook verward. De sessies duren soms een halve dag en zij doet dit allemaal gratis voor mij omdat ze me wil helpen en in ruil doe ik klusjes voor haar.

Op een avond regent het pijpenstelen als ik met de fiets naar huis wil rijden. Ze stelt voor dat ik bij haar blijf slapen, in de logeerkamer. Midden in de nacht komt ze bij mij slapen, dan kan ik ook alvast oefenen hoe het is om met een meisje de nacht door te brengen. Ik voel me daar niet goed bij. Ik verlang er wel naar om dit met een meisje van mijn leeftijd te doen, maar niet met haar als 38-jarige vrouw. Ze wuift mijn bezwaren weg en we gaan steeds vaker oefenen. Ze leert me wat meisjes graag willen en na een tijdje knuffelen we, strelen we en zoenen we echt, ook zonder kleren.

Ik ben een ondankbare jongen

Ik ben ondertussen 23 jaar en al twee jaar bij haar in therapie. Ik doe klusjes en schilder haar hele huis. Ik ben blij dat ik wat terug kan doen voor haar. Ik voel me steeds beter en krachtiger en door het vrijen met haar voel ik me weer een jonge man met zin in vrijen. Ik ga zelfs regelmatig uit en durf met meisjes om te gaan. Ik vertel dit niet aan mijn therapeute, alsof dit verboden is.

Ik heb steeds minder haar hulp nodig. Ik verzin steeds vaker een smoes om niet meer bij haar te zijn. Tenslotte vertel ik haar dat ik een vriendinnetje heb. Ze wordt stil en kijkt me verwijtend aan en stuurt me weg als een ondankbaar kind. Ik heb duidelijk iets verkeerd gedaan. Ik dacht dat ze blij zou zijn, dat ik zonder haar verder kon. Het tegendeel is waar. Hoe kon ik zo stom zijn om van haar te gaan dromen, van haar te gaan houden en haar te verleiden.

Ik val in een gat

 

Opeens gaat alles mis in mijn leven. Ik val in een gat. Mijn therapeute laat me vallen en tot overmaat van ramp maakt mijn vriendinnetje het ook na een paar maanden uit. Ik zoek nu hulp bij een man. We staan stil bij het gemis aan steun van mijn vader en van mannen. Ik zoek aansluiting bij een mannengroep. Dat voelt heel goed. Mijn mannenkracht komt terug maar nu op een zelfstandige manier. Ik krijg daardoor ook een ander zicht op wat er tussen mij en mijn therapeute is gebeurd. Ik voel me dankbaar, maar besef nu ook dat zij in de fout is gegaan. Zij moet zich schamen, niet ik.

Haar bekentenis

Mijn nieuwe therapeut nodigt op mijn verzoek de therapeute uit. Ik voel me nog niet sterk genoeg om dit alleen te doen. Ik vertel haar dat ik veel aan haar te danken heb maar dat zij mij heeft meegenomen in haar verlangens, verlangens die niet de mijne waren. Ze is niet in haar rol van therapeute gebleven. Dit voelt goed. Dit heb ik geleerd met steun van mijn mannengroep.

Mijn therapeute erkent dat ze fout is geweest. Ze vertelt me over haar eenzaam gevoel ten tijde van de therapie. Zij miste een geliefde en haar contact met mij heeft dit gemis ingevuld. Ze is daarbij ver over mijn grens gegaan en haar grens als therapeute. Zij geeft toe dat alle verantwoordelijkheid bij haar ligt. Ze heeft mij verleid en misbruikt voor haar verlangens. Ik ben blij dat ze erkent dat ze over mijn grens is gegaan. Ik heb daarna nog vijf sessies met haar en mijn therapeut.

De fases van verleiding en misleiding

Daarin vertel ik wat er in de verschillende fases bij mij gebeurde en zij vertelt wat er bij haar gebeurde. Ze vertelt hoe ze steeds meer naar mij is gaan verlangen en hoe ze me verleidde door het voor te stellen als een kans om te oefenen, in allerlei situaties.  Ik ben hier zeer blij mee. Ik heb nu zelf aan den lijve kunnen ervaren dat de woorden van mijn moeder dat vrouwen geen seksuele verlangens naar mannen hebben, leugens zijn. Mijn therapeute heeft zeer sterke seksuele verlangens naar mij gehad, dat geeft ze ook toe. In die zin is deze ervaring een groot geschenk. Ik krijg ook inzicht in hoe verleiding en misleiding bij vrouwen werkt en dit versterkt mijn vertrouwen in mezelf.

Tegelijk brengt het me in verwarring. Ik moet eraan wennen dat een vrouw een man ook seksueel kan misbruiken. Iets wat haaks op de boodschappen van mijn moeder en de maatschappij staat.

Vertrouwen herstellen

Tijdens de vijf gesprekken heb ik kunnen aangeven wat wel goed voelde voor mii en wat niet goed voelde en waar ze mijn grens is overgegaan. Als afsluiting ga ik samen met mijn therapeute nog één keer naar haar huis. We gaan naar de logeerkamer zodat ik ook ter plaatse kon voelen wat van mij was en wat van haar. Zij is bij mij in bed komen liggen. Zij heeft voorgesteld om te oefenen, terwijl ze in werkelijkheid sterk naar me verlangde. Zij is uit begeerte mijn kleren beginnen uittrekken en is boven op mij gaan liggen. Zij is beginnen strelen en zoenen omdat ze zich seksueel opgewonden voelde en zij heeft naar mijn penis gegrepen. Ik wilde alleen maar op de logeerkamer overnachten. Ik verlangde wel naar het lichaam van een meisje van mijn leeftijd maar niet naar het lichaam van een 38-jarige therapeute.

 

We waren allebei opgelucht om open te kunnen praten. Dit voelde zowel voor mij en voor haar belangrijk om deze therapie op een goede manier af te sluiten. Op al mijn vragen heb ik een eerlijk antwoord gekregen.  Dit heeft me gesterkt om op een duidelijke manier vanuit mijn volle mannenkracht zowel mijn verlangens als mijn grenzen aan te geven, zonder verstrikt te raken.

bottom of page